DAG 12 - I min handväska

..eller i min tygpåse. Just nu bär jag omkring på en jättefin tygpåse som Julia gjort. Men jag har inte så värst mycket i den. Det är nog det som är det positiva med att jag byter väska hela tiden, jag rensar igenom den konstant!
mobil, nycklar, två läppsyl, nässpray, plånbok, ipod och vantar.

imorgon - dag 13 - den här veckan

FLYGA!

Det är så fint när man flyger och tittar ut och allt ser så mjukt och fluffigt ut, världen ser liksom väldigt snäll ut.

DAG 11 - Mina syskon

Jag har en syster, hon heter Emelie och hon är två år yngre. När vi var små var två år otroligt mycket, idag märks det knappt. Men det var nog först när jag flyttade hemifrån vi blev riktigt tajta, och idag är hon absolut inte längre den jobbiga lilla systern som ska vara med överallt hela tiden utan systern som alltid finns där och som jag berättar allt för, och jag älskar henne så otroligt mycket.
imorgon - dag 12 - i min handväska

DAG 10 - Det här hade jag på mig i dag

Efter 36h på resande fot kände jag inte riktigt för att ställa mig framför kameran, men det här hade jag iaf på mig idag, nyinköpt skjorta från Pullman, svart t-shirt och ett halsband jag pysslat ihop själv, tillsammans med ett par strumpbyxor, knästrumpor och boots.
Dag 14 ska jag bjuda på en liten roligare dagens outfit bild.
imorgon - dag 11 - mina syskon

DAG 09 - Min tro

Som liten trodde jag på Gud, tomten och tandfeen. Men jag växte, blev äldre och började istället tro på mig själv, på att folk gör så gott dom kan och att allt alltid löser sig till det bästa, att man bara ska umgås med folk man tycker om, äta god mat, ha roligt och skratta mycket.
Jag tror på karma och ödet.
Och när man dör, då hoppas jag att man kommer till någonslags himmel, där man kan fortsätta att ha kul och träffa dom man saknat alldels för länge.

Allt detta låter kanske lite flummigt, men det hela känns rätt flummigt ibland.


KAOS!

Förstår inte riktigt, för exakt en vecka sen var det kaos i Göteborg och idag är det kaos i Pullman istället.
Sista dagen tillsammans med mormor, och vi har bestämt att vi alla ska äta ihop 17.00. Vid tre tiden åker vi till affären för att handla det sista, sen ska vi hämta min moster för att åka vidare till mormor. Men efter affären fungerar inte bilen, helt död. Vi fattar inget, efter många telefon samtal får vi äntligen tag i en bärgningsbil, dom skulle komma om 1,5h. Så vi bestämmer oss for att gå till McDonalds som ligger 15min därifrån (det är hur kallt som helst ute!, typ -15). Väl där beställer vi lite mat och sätter oss ner, då ringer givetvis telefonen och bärgningsbilen är där. Typ en timma tidig. Vi kastar maten och springer till bilen, jag ramlar i en stor snödriva och får hur mycket snö i skorna och innanför jackan som helst. Kommer fram till bilen, får den bärgad, lämnar över nycklarna och åker till mormor. Klockan är nu 19.00. Jag kommer nu på att jag glömt min plånbok i bilen, ingen nyckel och bilen är på andra sidan stan. Efter många telefon samtal fram och tillbaka får vi tag i våra kusiners kompisar som kan köra oss och hämta reserv nyckeln och köra oss till bilen. Nu är klockan 21.11 och jag har sagt godnatt till mormor och ska nu packa..

DAG 08 - Ett ögonblick

Jag tycker detta var ett litet svårt tema, jag har kommit underfund med att jag har ett väldigt dåligt minne. Men idag ska jag berätta om ett jobbigt och otäckt ögonblick som utspelade sig på Bali for nästan exakt ett år sedan.

16 november 2009, Så skulle ett stort och glatt gäng ut på moped utflykt till Ulu Watu. Jag och Jessie körde varsin moped och Karin och Lina satt bakom. Vägen ut gick perfekt, trafiken var dock lite jobbig, vänstertrafik och allt. Vi kom ut till Ulu Watu och det var som att vi åkt till paradiset. Men sen skulle vi åka hem innan det blev mörkt. Nu var det jag och Karin som körde istället. Vi körde lite fel påvägen hem och stannade för att vända. Men här gick det inte riktigt som det skulle. Något gick väldigt fel, Jessie hann i farten hoppa av men Karin körde utför ett 6m stup.. alla hjälptes åt, folk var helt underbara, hjälpsamma på alla sätt och viss. Vi fick tag i en bår och en bil, åkte for att möta ambulansen och vi hamnade på ett riktigt fint sjukhus. Karin var en kämpe utan dess like. Hon var tjejen som fick trösta oss andra. 9h utan bedövning med ett brutit lårben och sår lite varstans fick hon till slut den operation hon behövde.

En olycka som kunde slutat så otroligt mycket värre än den gjorde slutade så bra den bara kunde egentligen. Detta kan tyckas vara Karins ögonblick att berätta, och det är det. Men just i detta ögonblicket, just när allt detta hände, fick jag det bekräftat. Min bästa vän
Karin Svensson är den starkaste och tuffaste personen jag vet. Du är en kämpe och en förebild!imorgon - dag 09 - min tro

DAG 07 - Min bästa vän (mina bästa vänner!)

Jag väljer att kalla detta temat för mina bästa vänner istället, eftersom jag inte har bara en bästa vän. Några har jag kännt längre än andra, men dom betyder allihopa lika mycket, på sitt eget sätt.
Dom finns alltid där för mig, gör mig glad och är för mig dom bästa vännerna man kan ha.

massa kärlek till er!

imorgon - dag 08 - ett ögonblick


DAG 06 - Min dag

Okej, idag är det tema min dag, men eftersom vi inte gör så jättemycket på våra dagar här så blir det inte ett jätteroligt inlägg.
Vi bor hos min mormor på hennes åldersdomshem, som är mer som ett hotell. Vi äter frukost, lunch och middag och däremellan blir det lite shopping och pyssel.

Efter frukost gick vi till mormors rum.

Sen gick jag och Emelie till vårt rum, lekte lite med våra nya datorer och åt rice krispies treats.

Sen åt vi igen med mormor och hennes vän Pearl.

Vi skulle ut en sväng.. (det har snöat jättemycket här det senaste dagarna)


..för att åka till Dollar Three där allt kostar $1 för att köpa lite julpynt till min mosters lägenhet.
Vi klädde julgranen och här har ni en liten del av resultatet.

Som sagt, inte den mest spännande dagen, men mysigt har det varit.

imorgon - dag 07 - min bästa vän


DAG 05 - Vad är kärlek?

För ett år sedan hade jag förmodligen beskrivit det med fina, fluffiga rosa ord, men idag skulle jag definera det mer såhär,
jag vill bara vara med någon som betraktar mig när jag sover och som säger att han har tur.

Det blir varken enklare eller svårare än så.


imorgon  - dag 06 - min dag


GRANDMA MARGE

Största anledning till att vi åkte till USA var för att hälsa på min mormor, eller som jag kallar henne, Grandma.
En riktigt kämpe är vad hon är!

Idag satt vi och kollade igenom massa fotoalbum från när morfar och hon var unga, och när mamma var lika gammal som jag. Otroligt underhållande måste jag säga. Så imorgon ska vi ta och fixa så jag kan få några utav dom korten jag med.


DAG 04 - Det här åt jag idag

Okej, som några av er befinner jag mig i USA och det jag äter just nu skulle jag väl inte kalla de nyttigaste. Men det finns så mycket roliga saker att prova på och att jag mest småäter hela tiden! Det har är lite av det jag ätit idag. Frukost, Rice Krispies Treats, olika smakprover i någon mataffär (ost, kex och cheesecake) och pizza!Min mage mår sådär nu...

imorgon - dag 05 - vad är kärlek?

i fredags!

Jag festade med ett gött gäng i fredags som sagt!


FRAMME!

Okej, nu är vi äntligen framme i USA men det var en helvetes start på resan. Jag, min syster och Anders åkte ner till Göteborg för att hälsa min kusin där det fanns mer trevligt folk på fredagen för att festa lite, det blev inte jättelugnt men läget var ända under kontroll. Eftersom vi skulle ta flygbussen till landvetter 04,20 sa beslöt vi oss för att låsa in vårt bagage på stationen. Inte ett så smart drag, eftersom stationen givetvis var låst nar vi kom dit vid 04,00 och vi hade ingen anning om hur vi skulle få tag i vårt bagage (och smart som jag är, ligger mitt pass inlåst med!). Efter många telefon samtal, tårar, ryckning i dörrar, en väldigt snäll vakt och taxichafför så hann vi precis med flyget!

Nu har vi träffat de mesta av släkten här och det var verkligen ett kärt aterseende ska ni veta. Och det är konstigt hur det kan kännas så normalt att vara här även om det var 6års sen sist.

Men är klockan 5 på morgonen och jag har väldigt svårt med tidomställningen. Vi är nio timmar efter er där hemma och därför kan de bli lite tokigt med utmaningen, tidsmässigt. Men jag kommer hålla igång det!

Vi hörs lite senare.
PUSS,
Jennifer.


DAG 03 - Mina föräldrar

Min pappa flyttade till USA tillsammans med en vän när han var runt 22 för att arbeta på en gård. Det slutade med 5 år, men det är det 4 sista månaderna som är dom viktiga. Det var då han träffade min mamma på en bar i en student stad som heter Davis och ligger i California. Mamma firade att hon var klar med utbildningen och pappa råkade bara vara där. Pappa frågade om mamma ville dansa, hon sa nej. Hon ångrade sig och frågade pappa om han ville dansa, han sa nej men bjöd gärna på en öl. Efter några månader beslöt sig mamma att flytta med pappa hem till Sverige, sagt och gjort. Dom gifte sig, skaffade två barn (mig och Emelie) och levde tillsammans ända fram till sommaren 2004 då dom insåg att dom inte längre var kära utan mer vänner. Vilket dom är än idag, goda sådana.

Lars Eriksson, Lasse, Lasse skägg, Bäckis och Larsa, men jag säger pappa. Pappa är bonde, lugn, rolig och väldigt händig. Jag och pappa har en väldigt bra relation, när vi var små hade vi en hemlig klubb och idag är han en av dom som jag berättar allt för. Han lyssnar alltid och svarar ärligt, kanske inte alltid ger svaren jag vill höra men som ibland behövs höras. Vi är väldigt lika varandra, även om jag kanske kan brusa upp något lättare och lite mer än vad han kan. Men ingen blir så glad som jag när jag får beröm från min pappa, det betyder alltid lite extra mycket!Min mamma heter Kathy Stebbins och som så många ständigt uttalar så svenskt det bara går. Men hon är van vid det, och det har en viss charm det också. Hon är frisör, stimmig men rolig, otroligt pratglad och vill vara alla till lags jämt. Så mycket att hon ibland glömmer bort sig själv. Jag och mamma har också en otroligt bra relation och även hon är en av dom jag berättar allt för. Hon är otroligt stark, hon har gjort något jag aldrig hade klara av, flytta ifrån sin familj till andra sidan jordklotet. Men vad gör man inte för kärleken?Dom har aldrig slutat tro på mig utan alltid funnits där och om jag lyckas bli en hälften så bra förälder som dom varit till mig så är jag nöjd. Jag älskar er.

imorgon - dag 04 - det här åt jag idag

DAG 02 – Min första kärlek

Min stjärntecken säger att jag har rätt lätt för att bli kär och jag tror det stämmer rätt bra. För när jag väl blir kär, blir jag oftast väldigt kär. Och det blev jag en gång i en kille som var ett år äldre, när jag gick 8an och han i 9an.

Jag och min vapendragare Jessie luskade reda på vart han och hans kompisar brukade hålla till och sen råkade vi vara på samma ställen, oftare och oftare. Och efter det tog det inte jättelång tid förrän jag och han var tillsammans. Inte någon hade fått mig att skratta så som han fick, inte heller fått det att pirra så som det gjorde. Efter ett år tillsammans tog det slut mellan mig och min första kärlek. Och hade jag inte träffat honom tror jag heller inte jag hade lärt känna några utav mina finaste vänner som jag har runt omkring mig idag.imorgon - dag 03 - mina föräldrar

DAG 01 - om mig

1 juni 1989 började mitt liv tillsammans med min föräldrar på en gård strax utanför Lund. Där bodde vi i drygt ett år innan vi flyttade till Falköping där min pappa och hans bror skulle ta över gården Stora Bäckabo där dom växt upp, i samma veva föddes min fina syster Emelie. Där hade vi i en radie av 500m hela vår släkt på pappas sida. Farmor, farfar, farbror Magnus och Carina, faster Mina och Lasse och det bästa av allt, mina fem kusiner. Vem ville vara på fritids och dagis när man kunde vara hos farmor med kusinerna?Åren gick och jag åkte skolbuss från årskus 1-7 till en liten skola där lärarna ringde in elverna när rasten var slut med ett gammal ringklocka. Sen började man högstadiet i stan, och  inte långt därefter det blev dags att välja program på gymnasiet. Jag valde samhäll-samhäll med engelsk profil, hamnade i en klass med 23 tjejer och 4 killar. Först trivdes jag inte alls, sen kunde jag nog inte tänka mig en bättre klass. Men med 3 år av ållefestare, nyfunna vänner, kärlek och extremt dåligt schema kände jag mig ändå rätt mätt på Falköping och studenten kunde inte kommit lägligare.En vecka efter studenten 08 flyttade jag och Jessie till Oslo, det skulle blivit 6månader, men blev 16 istället. Vi jobbade, träffade underbara vänner, festade och försökte spara. Tillslut hade jag sparat nog att åka iväg på en 6månaders jordenrunt resa. Men även den tog slut, och jag flyttade tillbaka till Oslo, jobbade sommaren, åkte på tågluff och tillbaka till Oslo där jag fortfarande befinner mig . Oslo är underbart, men jag börjar känna en mättnad även här och läser därför upp betyg så jag ska kunna börja kalla mig student nästa höst.Till sist. Jennifer Margareta Eriksson heter alltså jag. Jag är född i tvillingens stjärntecken, pratar västgötska och är ganska flummig, pratig och glad. Var pedant som liten, men blev stökigare under tonåren och det har hållt i sen dess. Älskar att vara omringad av vänner och familj, men överlever inte utan egentid. Gillar inte att frysa utan trivs bäst i shorts och linne. Har två beroende som växt fram med åren det första är havet och det andra är att resa.
imorgon - dag 02 - min första kärlek

UTMANING!

Okej, även jag antar mig utmaningen som går ut på att man bloggar om ett utvalt tema varje dag. Kan ju faktiskt bli rätt kul. Då kör vi!

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

INTE PEPP PÅ PACKNINGEN!

Jag har sagt det förr, säger det igen.
Jag är hopplös på att packa, om det gäller en weekend, en månad eller ett halvår. Men denna gången tänker jag packa behagligt som Jessie skulle sagt!Yes, så ser det ut. Jag viker inte, jag trycker ner det. Lina skulle bli sur om hon såg detta, på resan var det mer eller mindre hon som vek mina kläder (och det tackar jag för!). Och ett tack till Simon som insåg att jag aldrig skulle få plats i min lilla väska utan lånade mig sin.

Och för er som undrar vart jag ska så bär det av mot Göteborg imorgon och USA på lördag. Jag ska hälsa på min släkt på mammas sida, och det ska bli så mysigt (nu börjar flängadet som kommer hålla i tills nyår!).

glögg och pepparkakor!

Idag blev det visst lite glögg och pepparkaks premiär hos Jessie, tillsammans med Fia och Evelina. Otroligt mysigt och gott. Och vi började peppa inför London som vi ska åka till 2-5 december. Om ni har några London-tips ni vill dela med er av, gör gärna det :)


FLÄNG A LA FLÄNG

Nu händer det mycket förstår ni. Fram till jul är det fullt upp, det ska flängas hit och flängas dit, fast jag gillar ju att flänga omkring och så det känns helt rätt. Fast innan de ska det tvättas, tränas, packas, dricka glögg och äta peppakaka och sånt ni vet. Sen tänkte jag även försöka hinna ta mig an en liten utmaning.

På fredag blir det Göteborg och trevligheter och tidigt på lördag morgon flyger jag till andra sidan jordklotet, men mer om det sen.

Trevlig onsdag mina vänner och så bjuder på en oldie från arkivet!


EN STOR JACKA!

Jo just det, rotade igenom mammas garderob lite och hittade denna varma skönheten. Den är stor, fluffig och varm. Alltså perfekt i vinter! Och här får ni några halvbra bilder på den :)(och just det, äntligen klar med 2/3 inlämningar i samhällkunskap A, känns lite som jag börjar se mållinjen. Sen är det bara att ge sig på historia A också, puh!)

TRE KORT!

Ojoj. En stimmig helg men underbart rolig i Falköping.
Ni får tre kort (för mer tog typs inte!)

Karin och Johan kom förbi mig för lite kaffe, dammsugare, och tv-tittande!


På kvällen var det lite fest och Agnes och Jessie kom till mig en sväng innan det bar av mot Skövde. Vi åt Thaimat, uppdaterade varandra och dansade till I Blame Coco!


Jag gjorde massa mer saker så som åt god mat med pappa, Jenny och Karin, var hos min farmor och farfar och firade lite farsdag med resten av släkten.
Nu måste jag plugga!

COCO på en fredag känns helt rätt!

Idag är det fredag och det känns underbart. Jag och Jessie slutar typ nu för att hinna med en tidigare buss hem till Falköping. Ikväll blir det ostfondue med pappa och hans flickvän Jenny och min underbara vän Karin!

Och här får ni dagens låt, fullkomligt älskar den.
Lyssna på den och jag lovar att ni kommer börja gunga med :)


ett fint tips!

Jag har nog aldrig tipsat om någon sida här i bloggen. Men nu har jag hittat en sån otroligt fin sida som jag bara måste dela med mig utav!Och det finns hur många fina som helst till här!

JUL PÅ IKEA!

Som sagt, idag efter jobbet tog jag och Jessie oss en tur till Ikea.
Jag kom hem med en julbock, adventsljusstake, pepparkaksdeg och formar, och lite annat smått och gott. Vad var det jag sa, när man handlar med Jessie.. är nästan förvånad över att jag inte kom hem med en tomte!


ONSDAG

Den här veckan har hittills bara handlat om jobb, träning och plugg. Men imorgon är det torsdag och då blir det en tripp till IKEA tillsamman med min vapendragare Jessie. Hon vill ha pepparkaksdeg och pepparkaksformar, jag vill ha en förvaringsbox och en lampa. Men kommer förmodligen komma hem med både deg och och formar jag med, blir lite så när man är ute och handlar med julen själv.jessie julen 06-07

JESSIE

Det blåser, är svinkallt och jag ska nu gå ner till gymmet för ett pass spining. Jessie, måste vi verkligen?

UNDERBARA HELG!

Även denna helgen har varit helt otroligt rolig! Igår träffade vi Lollo, Sofie och deras kompisar på stan för en fika, sen blev det taco och fest hos Eve och Fia och sen blev det utgång.
Idag träffades vi alla för en fika och prat om gårdagen, vi kan nog alla konstatera att det var rätt galen och urspårad kväll. Men kul var det iaf!

Här får ni en litet bildregn från helgen.

LÖRDAG

Igår var det sushi och tjejmys.
Idag blir det ner på stan för att träffa lite mer tjejer. Denna gången skåningar vi träffade i Australien!


THIS IS WHO I AM

Efter ett långt och underbart samtal med mina kära vän Agnes (gud så jag saknar dig, tur vi ses snart) ska jag iväg och äta sushi och mysa med ett gäng underbara tjejer! Visst är det så himla gött med helg mina vänner?!


COCOA!

Idag har jag och Jessie fikat på Cocoa, väldigt mysigt stället med god varm chocklad! Jag provade en som hette Mex, den var lite kryddigare. Var rätt gött ändå måste jag säga.
Imorgon är det fredag och då vankas det tjejmys hos Evelina och Sofia, ska bli väldigt trevligt tycker jag.

ONSDAG

Jag tränar, jag pluggar, jag kollar lite serier. Ja, så har min vecka sett ut hittills, tråkigt med givande.
Fast idag testade jag fota lite bokeh för första gången, kul ändå! Fast får nog jobba lite på hjärtformen ser jag, men övning ger färdighet..Godnatt mina vänner!

klockan är 16,40 och det är redan mörkt!

Det regnar och är redan mörkt ute. Helst skulle jag inte vilja gå ut idag utan bara kolla massa Greys Anatomy och mysa, men så blir det inte. Träning och plugg står på schemat idag, igen.


DRÖMMA MIG BORT!

Jag älskar att drömma mig bort, släppa allt och bara sväva iväg. Ikväll hittar ni mig i en helt annan värld bland färgglada och vackra fiskar i Bocas del Toro, Panama.


DÅ VAR DET DAGS IGEN!

Förra veckan städade jag bort böckerna från skrivbordet och tog en pause från pluggandet, men nu är det dags att att plocka ner dom och sätta igång igen. Skulle nästan kunna säga att jag har haft ett litet höstlov.längtar lite..

Åh. Idag längtar jag till massa saker. Typ det här, fast detta var 07-08 och jag längtar till 10-11.