CAPE TOWN!

Och nu ar vi antligen i Kapstaden! Vilken stad, sa otroligt vacker. Utan tvekan en utav det finaste och mysigaste staderna jag varit i. Vagar nog nastan saga att jag kommer hit igen, och da har jag bara varit har i en dag an sa lange. Jag och Lina korde en city sightseeing idag och allt jag har att saga ar att I LOVE IT! Vi gick aven pa shoppingen idag, det finns sa mycket fina saker att kopa. Jag kopte 4 stycken tavlor idag, en jattefin skal och aven en jatteball mask, sa det blir till att skicka hem innan vi aker vidare.



Imorgon ska vi kolla massa olika museum, det verkar finnas en hel del roliga och haftiga har!
Vi hors om ett tag igen.
KRAM!


Jbay in my heart!

Jo, sa efter Joburg och safarin fick jag och Lina for oss att hyra en bil och kora ner till Kapstaden. Vi valde att kora kustvagen och det ar ungefar en 3dagars biltur. Men ni anar inte hur fint det var, och det var sa himla vart att lagga de dagarna pa att kora bara for att se hur allt ser ut. Vissa stallen var givetvis mindre fina, vi korde t.ex. igenom nagra stader dar vi absolut inte fick stanna, fast jag hade nog inte stannat dar frivilligt iaf =)

Men efter 2dagars korning kom vi fram till JBay, en liten surfhalla som egentligen ar helt tyst sahar ars. Men vi hade det sa otroligt bra. Ratt sa fort nar vi kom ner bokade vi surflektioner med Dane och efter lektionen traffade vi hans vanner och sa blev det att vi hangde ihop med ett gott gang. Jag tror nastan att jag foredrar mindre stader nar man ar ute och reser just darfor att man lar kanna folk sa mycket battre och speciellt lokalbefolkningen. Sa det var verkligen med tarar i ogonen vi lamnde Jbay for att aka vidare till Stellenbosh (en studentstad pa vag till Kapstaden) men med lite tur sa kommer killarna ner till Kapstaden innan vi drar vidare till Rio.

Lite bilder!

Det blev en hel del fest, darav det flesta "barbilderna!" (och Jessie du far lista ut vem som ar vem!)
KRAM


joburg och safari!

Hej allihopa!
Jo, for ungefar tva veckor sedan akte jag och Lina till Sydafrika, Johannesburg for safari.
Vi har ju hort att Joburg ska vara sa farligt och att man inte far ga sjalv, men jag tror inte riktigt jag fattade hur farligt det faktiskt var forran vi kom fram och knappt fick ga till parkeringshuset sjalva. Nar vi sedan kor ifran flygplatsen ser man hur fattigt det ar, hur alla hus ar omringade utav murar och alla fonster har galler.
Men vart hotell var jattefint, men man kande sig sa instangd. Sa vi bestamde redan da att vi bara skulle gora safarin och sen aka vidare ner mot Kapstaden.

Men nu over till Safarin!
Den var helt OK, man skulle val kunna saga att talamod ar en turist pa safaris basta van, iaf i Krugerpark. Vi trodde nog att det skulle vara lite mer savann an vad det faktiskt var, men istallet var det mest bush. Men vi sag alla djur vi ville, forutom lejon. Fastan vi blev ratt besvikna pa det var det helt otroligt att se alla dessa djur i sin ratta miljo. Dom ar sa vackra!
Vi tar lite bilder sa far ni se vad jag menar.



Jag har sa otroligt manga bilder jag vill lagga upp, men det tar alldels for lang tid, tyvarr!
Kram,
Jennifer


vi lever!

Vi bilar igenom sydafrika, och just nu ar vi i Jbay och har det otroligt gott. Surfar, chillar och bara njuter av detta lugna livet. Imorgon aker vi nog vidare till Kapstaden, men vi far se. Ratt gott att ha bil och bestamma lite sjalv vart man vill och nar.

Safarin var jattebra och jag ska lagga upp bilder och uppdatera mer. Men det ar sa otroligt daligt med internet har, men jag lovar att det inom kort kommer en ordentlig update!

Hoppas ni har det bra hemma!
Massa kram,
Jennifer.

nu hander det grejer down under

Hej!
Mycket har hant sen jag uppdaterade sen sist. Sa jag kor en snabb update.
I lordags fyllde Jessie ar och det firade vi med att ata pa Bondi Beach och sen utgang utan dess like, och eftersom det var var sista kvall ute tillsammans sa blev den lite extra speciell.
I sondags traffade vi upp Jenni och Hanna (som vi traffat till och fran anda sen Bali) for att saga hejda, men vi ska traffas hemma i Sverige sa vi och det tror jag faktiskt att vi kommer att gora.
I mandags akte Jessie hem och det kandes faktiskt lite jobbigt, hade garna haft med henne hela resan men man kan inte fa allt. I samma veva som Jessie akte till flygplatsen flyttade jag och Lina ifran Sydney city och bodde i Manly, hur mysigt som helst. Vi hade liksom stranden utanfor dorren, helt underbart!
I tisdags fyllde Lina ar, och aven de firade med buller och bong. Vi var ute och at jattegod mat och sen motte vi upp lite vanner for en mysig fest pa vart hostel.
Igar flummade vi omkring i Manly och akte in till Sydney sent pa kvallen for att ta oss till flygplatsen, men vart flyg gick inte forran 6 imorse men vi hade inte bokat nagot boende for natten sa vi tankte vi skulle sova pa flygplatsen. Dit kom vi redan vid ett, men da var inte flygplatsen uppe, sa vi sov utan for pa nagra banker till fyra da den antligen oppnade och vi kunde checka in. Nar vi kommer till Perth sa har vi dragit tillbaka klockan 3 timmar och istallet for att klockan ar 11 pa morgonen var hon istallet 8, sa idag kommer bli en lang dag, och lika sa imorgon. For imorgon natt aker vi namligen till Sydafrika och jag ser sa otroligt mycket framemot detta! Men nu har vi tva dagar i Perth, och jag vet inte riktigt hur vi ska spendera dom. Det far vi se helt enkelt.
Som sagt, det hander grejer down under nu, full fart frammat skulle jag vilja saga!
Nu tycker jag vi tar lite bilder!
vi sag Avatar pa Imax, hur bra som helst!


Vi firade Jessie

Vi tog en tur pa stan for att saga hejda till Jenni och Hanna, blev lite sista shopping ocksa.

Sista olen med Jessie (pa ett tag vill saga)

Lina fyllde ar och vi at ute pa en mysig resturang


Vi gick en promenad i Manly, visst ar det fint?


Hoppas ni har det bra dar hemma!
Vi hors snart igen, men forst ska jag ivag pa en 5dagars safari i Johannesburg.
Kram,
Jennifer

sydney, NYAR!

Da var det 2010 och mitt nyar var hur bra som helst!
Det borjade lite kaotiskt med stim mellan alla parker, men tillslut hitta vi till den ratta och dar motte vi upp massa manniskor vi traffat under resans lopp. Vi hade en underbar utsikt over bron och sag lite utav operahuset (dar fyverkerierna skjuts ifran) och vadret var faktiskt perfekt. Pa dagen var det molnigt och lite dissigt, men det gjorde ingenting eftersom vi satt i en park fran 12.00 sa var det skont att slippa en stekande sol. Och till kvallen klarnade det upp sa att man sag fyverkerierna perfekt!





Idag ar det stangt overallt sa vi ska ga pa imax bio och se Avatar, och imorgon ar det Jessies fodelsedag och det ska ju givetvis firas med buller och bong!

Hoppas ni haft ett underbart nyar!