sydney del 2

Nu har solen antligen hittat tillbaka till Sydney och det kanns riktigt gott, man blir ratt bortskamd med sol nar man haft det i snart 2 mander.

Haromdagen var vi hos Jenni och Hanna och jag har hittat min dromlagenhet har i Sydney, med loft och en egen liten takterrass. Finns det sanhara i Oslo tro?



Idag har vi mest hangt i en park, solat och last. Sen blev det en liten tur pa stan och lite mer rea shopping, kommer att fa skicka hem ett paket med klader men det kanns lite kul att ha massa nytt att se framemot nar man kommer hem sen.

Imorgon ar det nyar och 2009 har varit ett annorlunda ar. Mycket har hant och mognat skulle jag vilja saga att jag gjort. Det har varit ett bra ar, men jag ar faktiskt overtygad om att 2010 kommer att bli battre, bara det att jag kommer inleda det med en stor picnic i en mysig park i Sydney och titta pa det omtalade fyverkerierna fran bron tillsammans med dom jag tycker om mest, kanns underbart.

Nu blir det nagra bilder till innan jag och tjejerna ska ut pa en mysig promenad i hamnen.



GOTT NYTT AR!
kram Jennifer.

KARIN!

Idag regnar det i Sydney och jag saknar Karin jattemycket. Vi ses snart igen (da ska jag saga: GOTT ATT SE DIG!) men tills dess far du en stor puss fran mig!



SYDNEY!

GOD JUL I EFTERSKOTT!

Nu ar vi i Sydney och har varit i nagra dagar och har trivs vi jattebra, vart hostel ar dock det varsta stallet jag nagonsin bott pa men dar ar vi ju inte speciellt ofta sa det funkar anda (det heter Pinkhouse, sager inte det allt?). Hittills har vi hunnit med att turista, fira jul, shoppa, varit pa zoo, festa, sola och myst. Men mer saker ska det goras allt eftersom =)

Var julafton firade vi tillsammans med nagra andra svenskar och det var sa langt ifran en vanlig julafton man kan komma, men anda var den helt underbar. Vi borjade dagen med att sola i en fin park, och sen at vi lite god mat, dar efter motte vi upp Sofie och Lollo och gjorde oss iordning och sen blev det mys i en Hyde Park och efter det gick vi ut och at. Senare pa kvallen motte vi upp Linas kompis som hade en julfest pa en jattefin takterrass med pool och underbar utsikt. Sen blev det utgang och dans med ett gott gang.


Ikvall ska vi traffa Jenni och Hanna, vi ska ata god mat och sen spela lite spel, en lugn och mysig kvall. Behovligt kande vi.

Hoppas ni har haft en alldels alldels underbar jul och att ni saknar mig massor for jag saknar minsann er dar hemma.




nimbin

Hallo!

Vadret ar sadar fortfarande men det regnar inte och det ar gott det. Idag har vi varit i Nimbin, det ar for er som inte vet en liten hippie stad som ligger tva timmar fran Byron Bay. Eller stad och stad, det ar en gata mitt ute i ingenstans men en ratt soft sadan. Dar har vi alltsa flummat omkring bland rokelser och farg glada saker hela dagen.

Ikvall ar var sista kvall i Byron Bay for imorgon tar vi nattbussen till Sydney, kanns gott!




Lite flummiga bilder, men Nimbin ar ratt flummigt. Manga utav bilderna ar ifran Nimbin museum, vilket var ratt haftigt!

Kram,
Jennifer


byron bay, del 2

Hejhej!

Nu blir det mycket blogg uppdaterande, men det ar bara for att idag regnar det och da finns det inte mycket att gora (eller det finns mycket att gora, men man har ingen lust for nagot).

Sa idag har vi mest glidit omkring (det gor vi mycket, glider omkring alltsa) i stan och kollat lite konst och sen blev det att fika med Jenni och Hanna. En ratt lugn men mysig dag, ikvall satsar vi pa spelkvall och det kanns skont att ha en lugn kvall for det var ett tag sedan nu.

Imorgon ska vi till Nimbin och leka hippies. Vi hors snart igen!

igar



idag



byron bay, del 1

Hejhej!

Nu ar vi i Byron Bay och vi stormtrivs. Igar lagade vi mat och gick ut och gjorde stan och idag har vi surfat. Surfingen var annu roligare och det gick battre, sa nu har jag bestamt mig for att verkligen forsoka lara mig det ordentligt. Med tanke pa att vi kommer aka till en hel del schyssta surfing stallen (oj vad cool jag lat nu da, haha!)

Ikvall blir det Cheeky Monkey's tillsammans med lite folk vi traffade pa surfen.
Ha det bra, har far ni lite bilder (som sagt, internet ar segt men jag forsoker!)



surfers paradise!

Hej!
Surfers Paradise, jag vet inte vad jag hade for bild utav det men det var verkligen inte som jag tankt mig, det var mycket battre! Vi alskade det! Dar strosade vi mest omkring ocksa, mycket sol&bad, mycket shoppingen, mycket god mat, mycket fest. Vi var med pa en backpacker kvall ute, da man akte omkring i en partybuss och sen var det pubrunda, vilket var hur roligt som helst. Vi traffade pa massa folk vi traffat tidigare under resan och sant ar alltid roligt.
Vi har inte traffat sa jattemycket svenskar under var tid i Australien, men nu, nu ar det svenskar precis overallt. Kanns bade roligt och trakigt, men ibland ar det faktiskt gott och bara sitta och prata svenska med ett gott gang.

Nu blir det bilder (mest festbilder har med, men battre an inget?)



Jag hade garna lagt upp fler bilder, men internet ar sa otroligt segt (
jessie har lagt upp fler bilder ocksa!). Jag lagger upp fler sa fort jag har chans.
Massa kramar,
Jennifer

noosa

Hejhej!
Nu ar det dags for update har pa bloggen.
Vi har varit i Noosa i 2 dagar och det har varit hur bra som helst. Vi motte upp Lina och det var ett kart aterseende som vi firade med lite fest pa kvallen tillsammans med ett gott gang vi traffade pa Fraiser. Dagen darpa blev det surf for min del och det basta med allt var att jag var den enda i min grupp som dok upp sa jag gick en privat lektion, inte helt fel! Surfingen gick mycket battre an jag trodde den skulle, det var inte alls sa svart som jag trott (jag har ju givetvis en hel del kvar att lara men jag ar pa god vag mina vanner!) men det var daremot mycket jobbigare an vantat, men otroligt roligt sa det blir mer surf snart igen.
Sen strosa vi mest omkring i Noosa och bara hade det gott. Jag var lite dalig pa att ta kort, men lite fest bilder kan jag bjuda pa.



Det var inte mycket bilder, men det ska bli battring med det!
KRAM

FRASER ISLAND = GALET!

Idag kom vi hem fran vart lilla 2natters/3dagars aventyr pa Fraser Island, vilket bokstavligt talat har varit helt galet. Vi hamnade i en ratt bra grupp pa atta personer, tva engelsman, fyra tyskar och vi (team sweden!) Men resan gick inte helt felfri, utan redan pavag till farjan kor vi fast i sanden och jag och Jessie blir lite smasnea med tanke pa att vi redan var sena, men det var lika bra att vanja sig for kora fast gjorde vi hur mycket som helst. Nar vi val kom over till Fraser sa aker vi pa vagar (om man nu ens far kalla dom sa) som far hela bilen att skaka och hoppa. Jag och Jessie (och alla andra) flyger omkring i bilen. Vi tjuter utav skratt och redan da borjar gruppen stora sig lite oss. Vi kor omkring i skogen och ska ut och kolla olika sjoar och andra sevardigheter och medan vi skumpar omkring i bilen spricker givetvis min och Jessies 5liters bagnbox och det ar vin over allas bagage och hela bilen, nu borjar det blir ratt uppenbart att gruppen inte gillar oss. Men nar dom pa dag 3 lamnar oss pa camping platsen ar det helt enkelt officellt att dom inte tycker om oss. Da blir vi faktiskt ratt snea och tar vara saker och borjar ga till nasta stopp, dom hinner givetvis ifatt oss och vi ar inte glada pa dom, men har fortfarande lika kul hela tiden!
Dagarna var ratt lika, vi hoppar in och ut ur bilen, kor fast, skrattar, tar kort, badar och solar, grillar och bara har det roligt. Tills vart ena hjul nastan ramlar av och stamnigen blir lite spand. Och vi sen far punka plus tom tank, ytterliggare en spand stamning. Men allt loste sig och Fraser Island toppar latt min Australien lista hittills!

Lite flummig text, men ar lite smastressad sa det far va.




Imorgon aker vi vidare till Noosa, dar ska vi mota upp Lina.
Hoppas ni har det bra hemma.
Varma kramar,
Jennifer


rainbow beach!

Nu ar vi i Rainbow Beach, litet och helt okej men det ar typ det. Jag och Lina var ute pa lite aventyr forsta kvallen och vi kom till en liten okern mitt ute i skogen, ratt haftigt!



Ser ratt gott ut va?
DET VAR DET!

1770 och mini harleys!

Hej!
Inatt tog vi nattbussen fran Airlie Beach (vilket har varit mitt favorit stalle hittills!) till 1770, en jatteliten men jattemysig stad. Finns inte allt for mycket att gora men jag och Jessie beslot oss for att gora en liten utflykt! Sa Murens Mc slang er i vaggen, for jag och Jessie har akt mini Harleys i Australien med kangururs langs vagkanten, och kanner oss lite katiga nu! Det gick anda ratt fort, vi kom upp i 90km/h faktiskt. Vi akte runt i 3h och avslutade det med att se en jattefin solnedgang. Alltid lika fint oc mysigt.





Hehe!
Det var det for idag.
Nu ska jag ringa min syster, for henne saknar jag jattemycket just nu.
Kram!

whitsundays!

Hej allihopa!
Jag kom precis hem fran min 2dagars seglingstur runt whitsundays, och det var hur vackert som helst! Jag och Jessie akte med en bat som hette Atlantic Clipper, och det var helt galet bra. Vi var ett gott gang och besattningen var hur bra som helst, och maten, det var annat an pasta om vi sager sa! Sen var ju givetvis white heaven beach helt otroligt och snorklingen lika sa. Jag bara simmade omkring dar med ett gott gang fiskar, och bara njot. Jag sag nemofiskar, tva sma hajar, skoldpaddor och massa annat fint!
Jag vet inte riktigt hur man kommer tillbaka till verkligheten efter allt detta, och an ar det ju inte slut. Men fort gar det, for idag var det exakt en manad sen jag akte ifran Falkoping!

Annars mar vi bra allihopa, Jessie har 50myggbett pa bena, men hon overlever.
Imorgon aker vi vidare till 1770, och sen blir det Rainbow beach!
Nu kor vi lite bilder!


Och vet ni vad? Det ar tusen ganger finare i verklighet!
Hoppas ni har det jattebra hemma, andra advent och allt.
KRAM

magnetic island

Hejhej!
Magnetic Islands var jattefint, men det fanns inte sa jattemycket att gora, sa 2natter dar rackte gott och val for oss. Vi gjorde en liten vandring och letade efter vilda koalabjornar och hittade tre stycken, men det var svart att fa dem pa bild for dom satt sa langt ifran stigen och in i skogen gick det inte riktigt att ga. Men fina ar dom! Vi hade tankt aka lite vattenskidor och sa, men det var tydligen valdigt daligt vatten just da, sa det fick vi inte.
Annars sa hangde vi nog mest pa stranden och pa hostelet, var sa otroligt varmt att man inte riktigt orkar gora nagonting mer mitt pa dagen an att bara slappa. Men det ar inte helt fel det heller.

Nu har vi kommit till Airlie Beach och har ska vi hanga ett tag, pa lordag ska vi segla, Whitsundays, det ser jag verkligen framemot!

Och nu, bilder!



Idag gick det minsann fort och ladda upp bilder, och det tackar vi for!
Det var allt for nu, vi hors snart igen.
Ha dee!